KD&W-1

Vragen en antwoorden

Op deze pagina vindt u een overzicht van veelgestelde vragen over asbest verwijderen, dakrenovatie en nieuwbouw van schuren en hallen. Bij Kok Dak & Wand richten we onze diensten op de agrarische sector en de vragen komen veelal van onze gewaardeerde klanten uit de veeteelt. Veel van deze informatie is ook van toepassing op bedrijfshallen in andere sectoren. U vindt hier antwoord op vragen als “Wat kost asbest verwijderen?” en “Hoelang duurt een dakrenovatie?”. Daarnaast geven we waardevolle informatie over hoe u uw hal of schuur kunt verduurzamen.

Staat uw vraag er niet bij of zoekt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via info@kokdakwand.nl of telefoonnummer 0577-745650

Asbest verwijderen

Wanneer moet ik asbest laten verwijderen?

Op dit moment is er nog geen verplichting om asbest te verwijderen. Echter is asbest erg schadelijk voor de gezondheid, wanneer er asbestvezels vrijkomen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer er brand uitbreekt of uw schuur instort. Ook kunnen door veroudering van uw dak op den duur vanzelf asbestvezels vrijkomen. Het is daarom verstandig uw asbestdaken uit voorzorg te laten verwijderen.

Wat kost asbest verwijderen?

Voor een indicatie van de kosten kunt u het beste een offerte opvragen bij Kok Dak & Wand. Elk project is maatwerk. Wat het kost om asbest te verwijderen is dan ook afhankelijk van de locatie en de hoeveelheid asbest dat verwijderd moet worden.

Welke subsidies kan ik krijgen voor het verwijderen van asbest?

Wanneer u uw asbestdak vervangt voor onze isolatiepanelen, zijn er aantrekkelijke subsidiemogelijkheden. Als agrariër kunt u bijvoorbeeld een aantrekkelijke lening krijgen om uw asbestdak voor zonnepanelen te vervangen. Op dit moment kunt u gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Kok Dak & Wand onderzoekt graag samen met u op welke subsidies u recht zou kunnen hebben.

Asbest laten verwijderen, hoe gaat dat in z’n werk?

Wilt u door ons asbest laten verwijderen, dan maken wij een offerte voor asbest verwijderen aan de hand van uw wensen. We bekijken het aantal schuren, schatten de hoeveelheid werk in en doen een voorstel. Wanneer u akkoord gaat met de offerte wordt er een afspraak ingepland voor de asbestinventarisatie. Deze wordt ingediend bij de gemeente en na akkoord kunnen we van start. Voordat het asbest verwijderd wordt, moet u een aantal voorbereidingen treffen. Hiervan wordt u per mail en telefonisch op de hoogte gesteld.

Wat is een asbestinventarisatierapport?

Bij een asbestinventarisatie wordt er gekeken of er asbest aanwezig is, in welke risicoklasse dit valt en hoe het verwijderd moet worden. Deze inventarisatie wordt gedaan door een onafhankelijke partij. Echter kunt u dit wel aan ons uitbesteden, wij zorgen dan dat alles van A tot Z geregeld wordt. Van de asbestinventarisatie wordt een rapport opgesteld. Deze blijft 3 jaar geldig. U kunt in het rapport alle gebouwen opnemen, ook als u deze nog niet (allemaal) wilt gaan saneren.

Hoe langt duurt een asbestinventarisatie?

Uiterlijk 6 weken voor asbestsanering worden uw schuren geïnventariseerd. Deze inventarisatie is in een dag gebeurd. Daarna wordt er een rapport opgemaakt, die ter controle moet worden ingediend bij de gemeente. De gemeente beslist binnen 4 weken of het rapport akkoord is en of we aan de slag kunnen.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor asbestsanering?

Wanneer er asbest verwijderd gaat worden, moet het terrein ongeveer 5 meter rondom het werkgebied opgeruimd zijn. Dat wil zeggen dat er geen losse obstakels in de weg mogen liggen. Als er obstakels zijn die niet verplaatst kunnen worden, dan dienen deze afgedekt te worden. Het werkgebied wordt door ons afgezet en het afgezette terrein is tijdens de asbestsanering niet toegankelijk. Maximaal 2 dagen van tevoren zal een transportbedrijf één of meerdere containers plaatsen. De saneerders komen met een bus met een douchewagen. Wilt u zorgen voor (koud) water en een 230 Voltaansluiting? Verder komt er een vrachtwagen met trailer waarop twee verreikers staan. De uitgebreide instructie ontvangt u tijdig van ons per e-mail. Ook bellen wij u om te verifiëren dat alles duidelijk is.

Moet het vee uit de stallen worden gehaald tijdens de asbestsanering?

Tijdens de asbestsanering mag het vee niet in de stallen zijn, tenzij er een tempex of dupanel isolatie onder het dak zit. In dat geval is het dak dicht en kan het vee blijven staan. Een andere mogelijkheid is het vee te verplaatsen en een dubbele vrijgave in te plannen. In dat geval verwijderen we eerst het asbest aan de ene kant van de schuur en nadat het vee verplaatst is de andere kant

Dakrenovatie

Hoe gaat een dakrenovatie in zijn werk?

Wanneer u de complete dakrenovatie uitbesteedt aan Kok Dak & Wand, dan heeft u tijdens het hele proces slechts één aanspreekpunt. Wij kunnen voor u het complete pakket verzorgen, van sloop en sanering tot montage en afwerking. De dakrenovatie verloopt in drie fasen. Op dag 1 wordt uw huidige dak gesaneerd. Bij grote projecten kan dit een dag extra in beslag nemen. Na de sanering zorgen wij ervoor dat uw nieuwe dak direct gemonteerd wordt. Hiermee voorkomt u dat uw dak onnodig lang open is. Na het plaatsen van uw nieuwe dak meten we de windveren en goten in, die we op een later moment komen monteren. Ook kunnen wij het plaatsen van zonnepanelen op uw dak regelen. Doordat wij alles compleet verzorgen bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld!

Wat kost een dakrenovatie?

Een dakrenovatie is altijd maatwerk. Op onze pagina met dakproducten ziet u uit welke soorten dakpanelen u kunt kiezen. Ook bieden we verschillende opties en extra’s, zoals een ventilatienok of lichtstraat. Afhankelijk van uw wensen maken wij een offerte voor u op maat.

Hoelang duurt een dakrenovatie?

Een dakrenovatie duurt ongeveer 2 tot 3 dagen, afhankelijk van de grootte van het project. De eerste dag wordt het dak verwijderd en de tweede dag wordt het dak gemonteerd. Vaak is er dan nog 1 dag nodig voor de afwerking van uw dak, waarbij de goten en windveren gemonteerd.

Welke mogelijkheden voor dakrenovatie zijn er?

Wanneer u een nieuw dak gaat monteren kunt u kiezen uit verschillende type daken. U kunt kiezen voor een dak van ongeïsoleerde golfplaten of voor sandwichpanelen. Bij sandwichpanelen kunt u kiezen uit verschillende kleuren, types en isolatiediktes. Voor de afwerking kunt u kiezen uit verschillende kleuren windveren en een bijpassende goot.

Lichtoplossing

Daglicht biedt veel voordelen voor uw schuur of hal. Wij bieden verschillende lichtoplossing voor in de nok. Deze zorgen voor daglicht vanuit het hoogste punt van uw schuur of hal. Voordeel is, dat deze over de hele lengte van uw dak geplaatst kunnen worden.

Zonnepanelen

Wilt u tijdens uw dakrenovatie meteen verduurzamen? Kies dan voor zonnepanelen op uw dak. Dit duurzame dak zorgt voor een flinke kostenbesparing op energie. De levering en het plaatsen van zonnepanelen op uw schuur of hal kunnen wij volledig voor u regelen.

Losse dienst of product

Wilt u een losse dienst of product afnemen, of gaat u voor een complete dakrenovatie? Wij adviseren u graag!

Welk type paneel past het beste op mijn dak?

Dit is afhankelijk van waar u de loods, schuur of stal voor wilt gebruiken. Als u een stal heeft die niet geïsoleerd hoeft te worden, kunt u voor ongeïsoleerde golfplaten kiezen. Heeft u meer baat bij geïsoleerde dakplaten? Sandwichpanelen zorgen voor een goede isolatie. Afhankelijk van welke isolatiewaarde u nodig heeft voor uw schuur of hal, kunt u kiezen uit dakpanelen met verschillende RC-waarden.

Hoe zit het met de veiligheid tijdens dakrenovatie?

Wanneer we bij u komen voor een dakrenovatie, dan plaatsen we voor de veiligheid netten en randbeveiliging rondom het object. Ook wordt u dringend geadviseerd het werkgebied tijdens de dakrenovatie niet te betreden.

Nieuwbouw

Een nieuwe hal bouwen met Kok Dak & Wand, hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer u plannen heeft gemaakt om een nieuwe hal te bouwen, neemt u dan contact op met Kok Dak & Wand. Wij kunnen dan al uw wensen bespreken en u adviseren in de keuze voor het type dakpanelen en licht- en luchtoplossingen. Ook kunnen wij meedenken over eventuele subsidies en het verduurzamen van uw nieuwe pand. Heeft u bijvoorbeeld al gedacht aan zonnepanelen? Hiermee kunt u met uw nieuwe hal een flinke besparing realiseren!

Wat kost het om een nieuwe bedrijfshal te bouwen?

Elk project bij Kok Dak & Wand is maatwerk. De kosten zijn afhankelijk van de locatie en de wensen die u heeft voor de nieuwbouw van uw bedrijfspand of hal. Wilt u weten wat het kost om een nieuwe bedrijfshal te bouwen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Hoe verloopt de voorbereidingsfase?

In de voorbereidingsfase voor het bouwen van een nieuwe bedrijfshal, bespreken we met u bouwkundige details zoals de staalconstructie, kozijnen en goten. Na dit gesprek gaan wij voor u aan de slag met de tekening voor uw nieuwe hal. De bouwtekening zullen we vervolgens aan u voorleggen. Voorafgaand aan de nieuwbouw van uw schuur of hal ontvangt u van ons alle benodigde informatie, zoals de planning en de door u te treffen voorbereidingen. U kunt uiteraard altijd bij ons terecht met aanvullende vragen.

Hoe gaat de montage in zijn werk?

Bent u benieuwd hoe de nieuwbouw van een bedrijfspand in z’n werk gaat? Allereerst wordt er een fundering gelegd. Bij de nieuwbouw van stallen worden de wanden vaak gemetseld, waar bedrijfshallen meestal volledig uit sandwichpanelen worden opgebouwd. Voor het dak maken we gebruik van de dakpanelen van uw keuze. Ook de gevelbekleding kunnen we geheel naar wens uitvoeren. Kok Dak & Wand heeft verschillende teams van dak- en geveltoppers met jarenlange ervaring. Onze montageteams vindt u door het hele land. We hebben veel materiaal zelf in huis, zoals hoogwerkers en een torenkraan. Hiermee kunnen wij u altijd een korte doorlooptijd van het bouwproces garanderen.

Hulp nodig?

Heeft u vragen? Ik help u graag verder!

info@kokdakwand.nl 06 - 34 37 57 81
Hulp nodig?